Nieuws

Winnende vastelaovesleedjes op carillon

9 november 2018

De vier winnende vastelaovesliedjes van Venlo zijn komende zondag 11 november te horen op het carillon van de Martinuskerk. Stichting Het Venloos Carillon wil op deze manier het jubileum van Jocus luister bijzetten. De komende maanden zullen 'Geliék vertrokke', 'Ik kin neet bäöke', 'Ik hald 't kort' en 'As ik dit druim' geregeld over de stad klinken. Omdat het carillon sinds kort een nieuwe speelautomaat heeft, is het eenvoudiger geworden liedjes toe te voegen. Tevens is het nu mogelijk om muziek aan te vragen via de website van het carillon. 
In overleg met Jocus wordt het repertoire de komende tijd verder uitgebreid en wordt ook onderzocht op welke wijze het carillon een rol kan spelen in het jubileumjaar. 

 

Over Stichting "Het Venloos Carillon"

"UNESCO" Immaterieel Erfgoed

Stichting "Het Venloos Carillon" zet zich in voor het instandhouden van het Venloos Carillon. Deze doelstelling valt in het actuele beleidsplan uiteen in de volgende onderdelen:

  1. zorgen voor draagvlak bij politiek en burger
  2. zorgen voor een betere toegankelijkheid van de Martinustoren
  3. zorgen voor een aantrekkelijk programma van bespelingen van het carillon

 

 

Wordt vriend!

Voor slechts 15 euro per jaar bent u Vriend van het Venloos Carillon. Naast het mooie gevoel dat u daarmee een bijdrage levert aan de instandhouding van dit unieke instrument, krijgt u van ons op een door u zelf te kiezen dag (uw verjaardag? Uw trouwdag?) een door uzelf te kiezen muzieknummer uit het repertoire van het carillon. Vrienden van het Carillon kunnen bovendien tegen gereduceerd tarief de toren beklimmen!

Doet u mee? Meld u vandaag nog aan! Stuur een mail naar stadsbeiaardier Marcel Siebers (vrind@venlooscarillon.nl), maak 15 euro over naar Stichting het Venloos Carillon NL31RABO0153812591 en u bent Vriend van het Venloos Carillon!

Gemeente Venlo

 

Contact

Postadres: Roermondseweg 144, 5935 AD Steyl

Bezoekadres: Grote Kerkstraat, 5911 CG Venlo

E-mail: via formulier