Nieuws

Venloos carillon: 65 jaar klank in de stad

6 februari 2024

Op 13 april 2024 is het precies 65 jaar geleden dat het Venloos carillon in de toren van  de dekenale St. Martinuskerk voor het eerst werd bespeeld. In het kader van de wederopbouw schonk de Venlose burgerij in 1959 het carillon aan de stad, vanwege de voltooiing van de herbouw van de in het laatste oorlogsjaar zwaar beschadigde St. Martinustoren. De Stichting Het Venloos Carillon heeft stadsbeiaardier Marcel Siebers gevraagd om in dit jubileumjaar een bijzondere concertserie samen te stellen met optredens van beiaardiers uit binnen- en buitenland.

 

Over Stichting "Het Venloos Carillon"

"UNESCO" Immaterieel Erfgoed

Stichting "Het Venloos Carillon" zet zich in voor het instandhouden van het Venloos Carillon. Deze doelstelling valt in het actuele beleidsplan uiteen in de volgende onderdelen:

  1. zorgen voor draagvlak bij politiek en burger
  2. zorgen voor een betere toegankelijkheid van de Martinustoren
  3. zorgen voor een aantrekkelijk programma van bespelingen van het carillon

 

 

Wordt vriend!

Voor slechts 15 euro per jaar bent u Vriend van het Venloos Carillon. Naast het mooie gevoel dat u daarmee een bijdrage levert aan de instandhouding van dit unieke instrument, krijgt u van ons op een door u zelf te kiezen dag (uw verjaardag? Uw trouwdag?) een door uzelf te kiezen muzieknummer uit het repertoire van het carillon. Vrienden van het Carillon kunnen bovendien tegen gereduceerd tarief de toren beklimmen!

Doet u mee? Meld u vandaag nog aan! Stuur een mail naar stadsbeiaardier Marcel Siebers (vrind@venlooscarillon.nl), maak 15 euro over naar Stichting het Venloos Carillon NL31RABO0153812591 en u bent Vriend van het Venloos Carillon!

Gemeente Venlo

 

Contact

Postadres: Roermondseweg 144, 5935 AD Steyl

Bezoekadres: Grote Kerkstraat, 5911 CG Venlo

E-mail: via formulier