Nieuws

Venlose stadsbeiaardier speelt twee wereldpremières in München

1 juni 2018

Marcel Siebers, stadsbeiaardier van Venlo, speelt op 8 juni de wereldpremière van twee werken van Indonesische componisten. De stukken worden voor het eerst opgevoerd tijdens het International Gamelan Musikfestival in München. Siebers speelt de composities op het carillon van de Mariahilfkirche dat bestaat uit maar liefst 65 (Nederlandse) klokken. De uitvoering wordt synchroon gespeeld met een gamelanensemble dat zo’n 80 meter lager op de grond staat. Deze unieke muzikale gebeurtenis waarbij twee culturen, oost en west, elkaar ontmoeten wordt opgenomen door de Beierse omroep.

 

Over Stichting "Het Venloos Carillon"

"UNESCO" Immaterieel Erfgoed

Stichting "Het Venloos Carillon" zet zich in voor het instandhouden van het Venloos Carillon. Deze doelstelling valt in het actuele beleidsplan uiteen in de volgende onderdelen:

  1. zorgen voor draagvlak bij politiek en burger
  2. zorgen voor een betere toegankelijkheid van de Martinustoren
  3. zorgen voor een aantrekkelijk programma van bespelingen van het carillon

 

 

Wordt vriend!

Voor slechts 15 euro per jaar bent u Vriend van het Venloos Carillon. Naast het mooie gevoel dat u daarmee een bijdrage levert aan de instandhouding van dit unieke instrument, krijgt u van ons op een door u zelf te kiezen dag (uw verjaardag? Uw trouwdag?) een door uzelf te kiezen muzieknummer uit het repertoire van het carillon. Vrienden van het Carillon kunnen bovendien tegen gereduceerd tarief de toren beklimmen!

Doet u mee? Meld u vandaag nog aan! Stuur een mail naar stadsbeiaardier Marcel Siebers (vrind@venlooscarillon.nl), maak 15 euro over naar Stichting het Venloos Carillon NL31RABO0153812591 en u bent Vriend van het Venloos Carillon!

Gemeente Venlo

 

Contact

Postadres: Roermondseweg 144, 5935 AD Steyl

Bezoekadres: Grote Kerkstraat, 5911 CG Venlo

E-mail: via formulier