Nieuws

Vastelaovend op d'n tore: concert carillon en blazers Fortissimo

31 januari 2024

Zaterdag 3 februari zullen 5 getalenteerde jeugdleden van Showorkest Fortissimo samen met beiaardier Marcel Siebers van de Martinusbasiliek het traditionele VASTELAOVEND op d’n TORE verzorgen.

Het concert zal bijgewoond worden door het Dreejspan van Jocus dat rond 11:45 bij de toren verwacht wordt. Prins Bram I en zijn adjudanten Marc en Pascal zullen de toren beklimmen en om 12:11 de Jocus-vlaggen ontrollen. Vervolgens zullen zij op hoog niveau van het concert kunnen genieten.

Het concert kan, dankzij de geluidsinstallatie, in de hele binnenstad beluisterd worden – de beste plek blijft echter het Rosarium waar (net als in vorige jaren) volop gelegenheid tot meezingen en ‘schunkeln’ bestaat.

Nadere informatie
Peter Frey – 06 54 76 66 57

Over Stichting "Het Venloos Carillon"

"UNESCO" Immaterieel Erfgoed

Stichting "Het Venloos Carillon" zet zich in voor het instandhouden van het Venloos Carillon. Deze doelstelling valt in het actuele beleidsplan uiteen in de volgende onderdelen:

  1. zorgen voor draagvlak bij politiek en burger
  2. zorgen voor een betere toegankelijkheid van de Martinustoren
  3. zorgen voor een aantrekkelijk programma van bespelingen van het carillon

 

 

Wordt vriend!

Voor slechts 15 euro per jaar bent u Vriend van het Venloos Carillon. Naast het mooie gevoel dat u daarmee een bijdrage levert aan de instandhouding van dit unieke instrument, krijgt u van ons op een door u zelf te kiezen dag (uw verjaardag? Uw trouwdag?) een door uzelf te kiezen muzieknummer uit het repertoire van het carillon. Vrienden van het Carillon kunnen bovendien tegen gereduceerd tarief de toren beklimmen!

Doet u mee? Meld u vandaag nog aan! Stuur een mail naar stadsbeiaardier Marcel Siebers (vrind@venlooscarillon.nl), maak 15 euro over naar Stichting het Venloos Carillon NL31RABO0153812591 en u bent Vriend van het Venloos Carillon!

Gemeente Venlo

 

Contact

Postadres: Roermondseweg 144, 5935 AD Steyl

Bezoekadres: Grote Kerkstraat, 5911 CG Venlo

E-mail: via formulier