Online een melodie aanvragen!

Activiteiten

» Bespelingen
» Zomerconcerten
» Torenbeklimming

Wilt u meer leren het ontstaan en de historie van het Venloos Carillon? Lees hier de geschiedenis.

Activiteiten > Torenbeklimming

Venlonaren en bezoekers van de stad krijgen eenmaal per maand gelegenheid krijgen om boven in de toren van de St. Martinuskerk te genieten van het uitzicht over de binnenstad, in combinatie met het luisteren naar het zaterdagmiddagconcert van stadsbeiaardier Marcel Siebers.

Hoewel de vrolijke carillonklanken elk uur over de Venlose binnenstad worden uitgestrooid, is er wekelijks alleen op de zaterdagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur een echte live-bespeling van het carillon in de St. Martinustoren.

‘Je hoeft echt geen kenner te zijn om het verschil tussen de automatische en de handmatige bespeling te kunnen horen. Bij de automaat worden alle noten even hard aangeslagen, terwijl je als beiaardier live natuurlijk elke nuance kunt aanbrengen die bij het betreffende stuk hoort’, zegt stadsbeiaardier Marcel Siebers. Omdat hij steeds vaker de vraag kreeg of het niet mogelijk was een keer het bespelen van het Venloos Carillon live te mogen bekijken en beluisteren, stelde Siebers het bestuur van de Stichting Venloos Carillon voor om eenmaal per maand de toren open te stellen voor bezoekers. ‘Uit veiligheidsoverwegingen limiteren we het aantal mensen dat tijdens een bezoek met mij mee naar boven klimt tot acht personen’, aldus Siebers. ‘En omdat we nu eenmaal een armlastige Stichting zijn, vragen we per bezoeker tien euro. Daarvoor kan hij of zij niet alleen genieten van een uniek uitzicht over Venlo en tegelijk luisteren naar een privé carillonconcert, maar is men ook voor een jaar ‘Vriend van het Venloos Carillon’.

Aanmelden

Omdat de Stichting Venloos Carillon veel belangstelling verwacht voor deze unieke mogelijkheid om de toren én het carillon te kunnen bezichtigen, is aanmelden bij stadsbeiaardier Marcel Siebers noodzakelijk. Dit kan telefonisch via 06-27265138 of per e-mail info@marcelsiebers.nl. Bezoek is mogelijk op (meestal) de 1ste zaterdag van de maand en is gemaximeerd tot acht personen per keer. Let op de aankondiging in de krant of informeer bij de beiaardier. Het bezoek duurt, exclusief de klim naar boven en beneden, één uur. Kosten € 10,- pp,  aanvang beklimming: 11.45 uur!

Over Stichting "Het Venloos Carillon"

"UNESCO" Immaterieel Erfgoed

Stichting "Het Venloos Carillon" zet zich in voor het instandhouden van het Venloos Carillon. Deze doelstelling valt in het actuele beleidsplan uiteen in de volgende onderdelen:

  1. zorgen voor draagvlak bij politiek en burger
  2. zorgen voor een betere toegankelijkheid van de Martinustoren
  3. zorgen voor een aantrekkelijk programma van bespelingen van het carillon

 

 

Wordt vriend!

Voor slechts 15 euro per jaar bent u Vriend van het Venloos Carillon. Naast het mooie gevoel dat u daarmee een bijdrage levert aan de instandhouding van dit unieke instrument, krijgt u van ons op een door u zelf te kiezen dag (uw verjaardag? Uw trouwdag?) een door uzelf te kiezen muzieknummer uit het repertoire van het carillon. Vrienden van het Carillon kunnen bovendien tegen gereduceerd tarief de toren beklimmen!

Doet u mee? Meld u vandaag nog aan! Stuur een mail naar stadsbeiaardier Marcel Siebers (vrind@venlooscarillon.nl), maak 15 euro over naar Stichting het Venloos Carillon NL31RABO0153812591 en u bent Vriend van het Venloos Carillon!

Gemeente Venlo

 

Contact

Postadres: Roermondseweg 144, 5935 AD Steyl

Bezoekadres: Grote Kerkstraat, 5911 CG Venlo

E-mail: via formulier