Online een melodie aanvragen!

Organisatie

» Bestuur
» Stadsbeiaardiers

Wilt u komen luisteren naar het Venloos Carillon? Bekijk de concertagenda.

Organisatie > Stadsbeiaardiers

1997 - heden

Marcel Siebers geboren in 1955 te Grave, leerde op zijn 7de jaar pianospelen. Zijn eerste instrument was zo ‘fraai’ dat het een plaatsje kreeg in de bijkeuken. Na enkele maanden kwam er gelukkig een piano waar beter op gespeeld kon worden. Hij studeerde, na de lokale muziekschool periode, bij Janine van Mever aan het Arnhem’s Conservatorium. Later studeerde hij carillon aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Arie Abbenes.

In 1996, 1999, 2000, 2002, 2004, 2006 en 2010 gaf hij vele concerten tijdens een tournee door de Verenigde Staten. In 2003 was hij gastbeiaardier op het prestigieuze carillonfestival van Springfield, IL (USA). In augustus 2005 speelde hij op uitnodiging van de Canadese regering op de 'Peace Tower' van de 'Houses of Parliament' in Ottawa. 
Marcel schreef verschillende composities voor diverse instrumenten en ensembles. Enkele van zijn carillonwerken werden met een internationale prijs bekroond. De meeste van zijn carilloncomposities zijn ook uitgegeven en als componist is Marcel aangesloten bij de S.L.C. (Stichting Limburgse Componisten).

In 2008 ontving hij de Cultuurprijs van Cuijk en in 2009 kreeg hij een onderscheiding voor 40 jaar kerkmusicus. 
Marcel Siebers is full time musicus en werkzaam als beiaardier van de gemeente Cuijk en Venlo, kerkmusicus aan de Willibrorduskerk te Mill en pianodocent zowel aan het 'Kunstencentrum Cuijk' als in zijn eigen muziekstudio.

1982 - 1997

Carlo van Ulft geboren in 1961 in Venlo, behaalde einddiploma’s voor orgel, electronisch orgel en beiaard van de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” en het Maastrichts Muziekconservatorium in de jaren 1984 en 1987. Tussen 1982 en 1997 bekleedde hij de functies van beiaardier van Hilvarenbeek, Roermond, Son en Venlo in Nederland, leraar aan de Koninklijke beiaardschool “Jef Denyn” in Mechelen, België, en organist van de dekenale St. Martinuskerk in Venlo. 

Carlo is sinds 1997 verbonden als beiaardier aan het Centralia Carillon in Centralia, Illinois, USA. Het Centralia Carillon is een van de grootste instrumenten ter wereld, met 65 klokken en een totaal klokkengewicht van ca. de 30.000 kg. Naast het spelen van 3 concerten per week arrangeert hij veel werken voor dit instrument. Veel van zijn beiaardbewerkingen zijn inmiddels gepubliceerd door de GCNA en ACME, de twee grootste uitgevers van beiaardmuziek in de USA. Een selectie van zijn bewerkingen is te horen op de CD “Towering Artistry”, opgenomen en geproduceerd in Centralia in 2010. Carlo is sinds 1998 part-time verbonden als  “adjunct faculty” aan “Principia College” in Elsah, Illinois. 
In 2012 heeft hij de North American Carillon School (NACS) opgericht. Verder reist hij veel voor gastconcerten voor beiaard en orgel in Noord-Amerika en Europa en heeft vele malen opgetreden als jurylid voor gerenommeerde nationale en internationale beiaardwedstrijden.  In 1993 werd hem door de Universiteit van Berkeley, California, de “Berkeley-medal” voor “distinguished service to the carillon” toegekend. Als hoofdorganist is hij verbonden aan St. Paul Lutheran Church in Hamel, IL.

1959 - 1978

Jacques Boermans studeerde carillon aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Leen 't Hart van 1960-1964. Hij bespeelde het carillon wekelijks op de zaterdag van 12.00-13.00 uur. Het was vooral 's zomers niet altijd even makkelijk. Het verhaal gaat dat een stadsgenoot zijn verrekijker richtte op de spelende beiaardier terwijl hij vanwege de hitte in z'n onderbroek zat te spelen. Jacques gaf ook elders concerten zoals in Tilburg, Eindhoven, diverse locaties in Duitsland en op een 'rijdend carillon' bij een Limburgs festival. Een veel te vroeg overlijden maakte een einde aan zijn carillon carrière. Hieronder het krantenartikel uit de Limburger van oktober 1978.

 

Over Stichting "Het Venloos Carillon"

"UNESCO" Immaterieel Erfgoed

Stichting "Het Venloos Carillon" zet zich in voor het instandhouden van het Venloos Carillon. Deze doelstelling valt in het actuele beleidsplan uiteen in de volgende onderdelen:

  1. zorgen voor draagvlak bij politiek en burger
  2. zorgen voor een betere toegankelijkheid van de Martinustoren
  3. zorgen voor een aantrekkelijk programma van bespelingen van het carillon

 

 

Wordt vriend!

Voor slechts 15 euro per jaar bent u Vriend van het Venloos Carillon. Naast het mooie gevoel dat u daarmee een bijdrage levert aan de instandhouding van dit unieke instrument, krijgt u van ons op een door u zelf te kiezen dag (uw verjaardag? Uw trouwdag?) een door uzelf te kiezen muzieknummer uit het repertoire van het carillon. Vrienden van het Carillon kunnen bovendien tegen gereduceerd tarief de toren beklimmen!

Doet u mee? Meld u vandaag nog aan! Stuur een mail naar stadsbeiaardier Marcel Siebers (vrind@venlooscarillon.nl), maak 15 euro over naar Stichting het Venloos Carillon NL31RABO0153812591 en u bent Vriend van het Venloos Carillon!

Gemeente Venlo

 

Contact

Postadres: Roermondseweg 144, 5935 AD Steyl

Bezoekadres: Grote Kerkstraat, 5911 CG Venlo

E-mail: via formulier